Az első eredmény
A régóta várt, és a közlemúltban elkezdett nagy munka első része a befejezéshez közeledik: aszfaltozzák az abdai rét melletti bicikliutat!A korábbi írásomban említett fatuskókat sajnos nem  emelték ki a földből, a föld feletti részüket egy arra való géppel elroncsolták. (a művelet során keletkező forgács a fenti képen az úttól balra látható)
Ahogy az ott dolgozóktól hallottam, így kisebb rombolással helyreállítható a terep, igaz, a földben maradt gyökerek elkorhadása után száz százalék biztonsággal kijelenthető, hogy talajsüllyedés keletkezik. Aligha előzi ezt meg annak a néhány, a munkaterületen látható vastag gyökérnek a kiszedése, szerintem az elkorhadó tömeg döntő része a földben maradt.
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, elég a dohogásból!
Örülök annak, hogy a Győrrel való összeköttetésnek ez a szakasza hamarosan elkészül, az sem zavar, hogy arasznyival keskenyebb az új út a réginél.Szeretném, ha az előző fatelepítés hibáin okulva megfelelő fajajtákat megfelelő távolságba ültetnének, hogy majd évtizedek múlva ismét olyan hangulatos utunk legyen, mint amilyen nemrég is volt.
Most még kopár a környezet, de legtöbb építkezés helyszíne ilyen, várom a nyarat, az majd sokkal barátágosabbá varázsolja.Az utolsó fotón a távolban dolgozó, sárga kezeslábast viselő munkások az út festésén dolgoznak, azóta sárga felezővonal is díszíti a burkolatot.

2012. november 23.

Egy további lehetőség az eszmecserére
Kattintás jobb gombbal, "Megnyitás új fülön"