Az Ön segítségére is szükség van

Sokat változott
az elmúlt években a győri közlekedés a kerékpárosok szemszögéből is.
Régebben rendben megfért egymás mellett az úton mindenféle jármű. Nálunk a hetvenes években kezdődött el az a folyamat, ami során a könnyebb megoldást választva egyszerűen kitiltották a közutak egyre jelentősebb részéről az emberi, illetve az állati erővel hajtott járműveket arra hivatkozva, hogy a jelenlétük veszélyezteti a gyorsabbakat. Kitiltották őket, ahelyett, hogy némi fáradságot belefektetve a különböző járművek közti együttműködést segítették volna.
Minél teljesebb, és minél hosszabb ideig tart ez a szétválasztás, az egyes járműfajták vezetői annál jobban elveszítik az a képességüket, hogy egyenrangú társként kezeljék a többit.
Nálunk gazdagabb országokban ma már olyan infrasrtuktúrát építenek, ami lehetővé teszi a célszerű együttműködést. Kevés kivételtől eltekintve a hazai illetékesek még mindig a szétválasztás szellemében fáradoznak, sajnos sokszor még ezt is rosszul teszik.
Egyre drágul az üzemanyag, ennek előbb-utóbb az lesz a következménye, hogy a rövidebb távokon mind többen fognak kerékpárt használni.
Működjünk együtt annak érdekében, hogy ez a nagyobb számú biciklis úgy közlekedhessen kényelmesen, biztonságban, hogy a többi közlekedő fél se érezze tehernek a jelenlétüket.Kérem, írjon!
Ha Ön is találkozott olyan jelenséggel, amit szívesen bemutatna ezen a  honlapon, itt megoszthatja velünk!
Várom e-mail-jét.Vendégkönyv

Ha úgy érzi, hozzászólnivalója van a honlap tartalmához, és azt megosztaná a nyilvánossággal, itt megteheti