Mindennek örülni kell!
Az Ady Endre utca, Dózsa rakpart környékén lakók, vagy a Révfaluból Gyárváros felé igyekvők számára fontos átkelési lehetőség a Duna felett a Széchenyi híd.
Ennek a kifolyási oldalára nem túl régen kétirányú kerékpárutat építettek a járda helyére. A kerékpárút megléte fokozta az igényt, hogy télen-nyáron sár és beragadás nélkül legyen megközelíthető a híd feljárója a rakpart felől.
A híd adottságai folytán ebből az irányból nagy feladat volna bicikliutat építeni, nagyon hosszú tölttésre lenne szükség ahhoz, hogy járható meredekségű legyen a feljáró.
A hídra a Gömör utcánál lépcső vezet fel, e csatlakozás, és a Tábor utca, valamint a Bácsai út felé nem sok gyalogos útja vihet. (ők a folyó felett elvileg a híd túlsó oldalán kelhetnek át, a kifolyási oldal kizárólag a bicikliseké)
Ezen életszerűtlen megoldás természetesen magában hordozza a szabály megszegését, nincs ezzel semmi baj, a néhány gyalogos, különösen, ha megvan bennük az együttműködési készség, kicsit sem zavarja a biciklisek forgalmát.

A korábban Ádám által jelzett szakaszra aszfaltozott járda épült a közelmúltban!
A KRESZ szerint ahol az út az állapota miatt bringával nem járható (itt nincs is út), ott megengedett a járdán biciklizés, persze a gyalogosokra vigyázva, lassan.
Ahogy a hídi bringaúton járó gyalogosokkal jól megférnek a biciklisek, itt a járdán közlekedő gyalogosok között tekernek a kerékpározók. 
Némi alkalmazkodás, egy kis együttműködés, és békésen mehet egymás mellett a gyalogos és a bicajos forgalom. A lépcső alján hónunk alá kapva a bringát, egykettőre felérhetünk a hídi bicikliútra, és szabad az út Gyárváros felé!
Ahogy Ádám írta: "mindennek örülni kell. A képek magukért beszélnek"
Lássuk!


2013. július 07.

Egy további lehetőség az eszmecserére
Kattintás jobb gombbal, "Megnyitás új fülön"